Maastricht Wilhelminasingel

HomeProjectenMaastricht Wilhelminasingel

De Wilhelminasingel is gelegen in de directe nabijheid van het centrum van Maastricht en de Maas en wordt gedomineerd door een aaneenschakeling van herenhuizen uit diverse bouwperiodes.

Met zorgvuldige aandacht voor het DNA van het straatprofiel is gezocht naar een passende en eigentijdse invulling van een nieuw bouwblok met 18 appartementen.

Met de geleding  van het gebouw in twee delen is aansluiting gezocht bij de maat en schaal van de Wilhelminasingel.
De aansluiting met de belendende gebouwen wordt vormgegeven door een trapsgewijze setback en een plint van natuursteen met wisselende hoogte.

Gebaseerd op de kleurtonen die in de straat aanwezig zijn is gekozen voor een beige matte baksteen die stootvoegloos wordt gemetseld.
Om de formaliteit van het gebouw te verzachten en om expressie te geven aan de functie van het gebouw zijn metalen geperforeerde luiken ontworpen die inspelen op de behoefte van de gebruiker. De luiken bepalen in grote mate het uiterlijk van het gebouw. De entree is vormgegeven als een terugliggende nis en bevindt zich op het raakvlak van beide volumes . 

Fotografie: Willem Verhaeg