HomeNieuwsCroonenBuro5 maakt nieuw masterplan centrum Bocholt

CroonenBuro5 maakt nieuw masterplan centrum Bocholt

Geplaats op 29 november 2017 in Stedenbouw + Landschap

Meer groen en meer beleving, ruimte voor de zwakkere verkeersdeelnemer, meer (kort) parkeren, en minder zwaar doorgaand verkeer in het hart van Bocholt. Dat wil de Bocholtenaar zien in het nieuwe centrum. Met de juiste ingrepen liggen er kansen voor een groene Bocholter Boulevard. Deze zal alle belangrijke openbare functies tussen de Passantenhaven en het Parochiehuis met elkaar verbinden en tevens veilige routes realiseren voor fietsers en voetgangers die het centrum bezoeken.

Een relatie met de Passantenhaven en de Zuid-Willemsvaart is essentieel om het recreatieve karakter van Bocholt te stimuleren. Het masterplan voor de omgeving van het gemeentehuis biedt meer veiligheid en ruimte voor ondernemers. De gemeente zoekt naar ideeën om het centrum een impuls te geven.

CroonenBuro5 werkt, in nauwe samenwerking met de bevolking en de gemeente, aan het masterplan voor de omgeving van het gemeentehuis en verzorgt daarbij ook de stedenbouwkundige visie voor de Dorpskern. Deze visie werd onlangs gepresenteerd tijdens een geslaagde bewonersavond op 21 november. De gemeente gebruikt de mening van de inwoners bij de opmaak van het Masterplan. De betrokken gemeenschap brengt Bocholt dichterbij een aantrekkelijk centrum. Inspraak is belangrijk, het masterplan bepaalt de komende 30 jaar het gezicht van het centrum.

Deel dit bericht