De Oudenborch, Rhenoy Geldermalsen
project

De Oudenborch, Rhenoy Geldermalsen

Organische stedenbouw aan de Linge De Oudenborch, Rhenoy

Gerelateerde pijlers:
Gerelateerde speerpunten:

Het uitgangspunt voor de Oudenborch is het realiseren van een woonbuurt met een sterke identiteit. Een buurt waar het goed en aangenaam wonen is door de ruime opzet, de omgeving met veel groen en de nabijheid van het landschap.
De dorpse leefomgeving voor de buurt wordt bereikt door de ontspannen en ruime opzet, het eenvoudige ontwerp van de openbare ruimte, het groen en de rijke verscheidenheid aan architectuur en woningtypen. De kavels en woningen zijn niet strak georganiseerd, maar ontspannen gegroepeerd ten opzichte van elkaar met op enkele bijzondere plekken ruimte voor mooie accenten. De dorpse sfeer wordt versterkt door een naadloze uitbreiding van de nieuwe woonwijk aan het bestaande dorp door aan te sluiten op de bestaande structuren en routes.

Kenmerkend voor een dorpse buurt is het uitzicht op en het contact met het omringende landschap. Voor de Oudenborch zijn de Linge, het dorp en het open polderlandschap de landschappelijke aanleidingen die zijn doorvertaald in het stedenbouwkundig ontwerp.

De locatie is gesitueerd aan de noordzijde van Rhenoy en beslaat een oppervlakte van ongeveer 5 hectare. De gemeente heeft de herontwikkeling van een voormalige autosloperij in Rhenoy goedgekeurd.
Het is een ontwikkeling van 80 woningen (55 woningen in fase 1 en fase 2 in 25 woningen).

Voor deze locatie is naast het stedenbouwkundig ontwerp door Croonenburo5 ook het beeldkwaliteitplan opgesteld. Dit beeldkwaliteitplan kunt u via naaststaande link downloaden.

 

 

 

De Oudenborch, Rhenoy Geldermalsen
De Oudenborch, Rhenoy Geldermalsen